Sól różowa Himalajska
Sól różowa Himalajska

 

Dzisiaj napiszę kilka słów o soli...soli himalajskiej którą każdy z Was powinien mieć w domu.
Sól himalajska różowa pochodzi ze wschodniego pasma Himalajów. W przeciwieństwie do soli kuchennej nie jest przetwarzana i czyszczona chemicznie, dlatego stanowi najzdrowszą sól na naszej planecie. Ten rodzaj soli jest w pełni czysty, bowiem powstawał i krystalizował się kilkadziesiąt milionów lat temu, gdy powietrze nie było skażone tak jak dziś. Ta najcenniejsza sól krystaliczna wydobywana metodą płukania i suszenia zawiera 84 minerały, które posiadają niezwykle cenne właściwości.


Właściwości soli himalajskiej różowej :

Sól himalajska różowa znajduje zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej i kosmetyce. Stosowanie tego gatunku soli korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i urodę. Można jej używać profilaktycznie oraz leczniczo. Minerały, które zawiera, m.in.: wodór, fosfor, siarka, wapno, węgiel, miedź, tytan, aluminium,  HASŁO DO KONKURSU Z BIOKURIEREM (cz.3) - "co jem "  zapewniają sprawne funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Warto zastąpić tradycyjną sól kuchenną solą himalajską, bowiem nie tylko świetnie podkreśla smak potraw, lecz przede wszystkim nie ma nic wspólnego ze szkodliwym chlorkiem sodu !

Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl