Producenci
Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do

PEKTYNA DO DŻEMÓW 250 g

PEKTYNA DO DŻEMÓW 250 g

PEKTYNA DO DŻEMÓW 250 g

Pektyna jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych. Jako naturalny składnik owoców sprawia, że przetwory wytwarzane z jej dodatkiem zachowują w pełni charakterystyczne cechy organoleptyczne wykorzystanych składników. Z uwagi na roślinne pochodzenie pektyna jest bezpieczna dla zdrowia, nie zawiera żadnych środków konserwujących.

Pektyna przez nas oferowana wyprodukowana jest w Polsce przez polskiego producenta. Opakowanie zawiera 250 g produktu, wystarcza na przygotowanie 25 kg dżemu i posiada dokładny opis wykonania.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena: 39,99 zł
szt.

PEKTYNA DO DŻEMÓW 30 g

PEKTYNA DO DŻEMÓW 30 g

PEKTYNA DO DŻEMÓW 30 g

Pektyna jest najlepszym środkiem żelującym do produkcji dżemów i galaretek owocowych. Jako naturalny składnik owoców sprawia, że przetwory wytwarzane z jej dodatkiem zachowują w pełni charakterystyczne cechy organoleptyczne wykorzystanych składników. Z uwagi na roślinne pochodzenie pektyna jest bezpieczna dla zdrowia, nie zawiera żadnych środków konserwujących.

Pektyna przez nas oferowana wyprodukowana jest w Polsce przez polskiego producenta. Opakowanie zawiera 30 g produktu, wystarcza na przygotowanie 3 kg dżemu i posiada dokładny opis wykonania.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena: 5,90 zł
szt.

ŚRODEK ŻELUJĄCY BEZGLUTENOWY BIO 220 g - ARCHE

ŚRODEK ŻELUJĄCY BEZGLUTENOWY BIO 220 g - ARCHE

ŚRODEK ŻELUJĄCY BEZGLUTENOWY BIO 220 g - ARCHE

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, maranta*, substancja żelująca: agar agar*, pektyna (nieamidowana) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczny środek żelujący to idealny zagęstnik do różnego rodzaju domowych przetworów owocowych. Produkt bezglutenowy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1275 kJ / 305 kcal;
Tłuszcz: <0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g;
Węglowodany: 69,3 g
w tym cukry: 0,1 g;
Białko: 0,3 g;
Sól: 0,8 g;

SPOSÓB UŻYCIA
22 g środka żelującego (2 czubate łyżki) wymieszać z 300-400 g środka słodzącego, 1 kg owoców i 3 łyżkami soku z cytryny, doprowadzając do wrzenia i gotować przez 5-10 min. ciągle mieszając. Przelać do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena: 30,99 zł
szt.

ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN

ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN

ŚRODEK ŻELUJĄCY DO KONFITUR BEZGLUTENOWY BIO 22 g - BIO VEGAN
 

 

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana*, maranta w proszku*, substancja żelująca (agar agar*, pektyna) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Środek żelujący do żywności.
22 g proszku wystarczają na ok. 1 kg owoców lub ok. 600 ml soku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 kg drobnych lub pokrojonych owoców lub 600 ml zimnego soku, dodać zawartość torebki i wymieszać. Dodać 4 łyżki soku z cytryny lub 3 g kwasku cytrynowego. Następnie dodać  300 g słodzika lub cukru. Zagotować mieszając ok 3 minut. Gorącą konfiturę przelać do słoików, zakręcić i pozostawić stojące na wieczku.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 866kJ / 205 kcal;
Tłuszcz: < 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g;
Węglowodany: 50,0 g;
w tym cukry: 2,5 g;
Błonnik: 8,3 g;
Białko: < 0,5 g;
Sól: 0,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać migdały, gorczycę, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena: 5,99 zł
szt.

AGAR AGAR SUBSTANCJA ŻELUJĄCA BIO 50 g - PORTO MUINOS

AGAR AGAR SUBSTANCJA ŻELUJĄCA  BIO 50 g - PORTO MUINOS

AGAR AGAR SUBSTANCJA ŻELUJĄCA BIO 50 g - PORTO MUINOS

SKŁADNIKI
agar agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Agar agar jest używany  jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator.
Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie.
Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia.
Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach – struktura włóknista, po 2 – 3 godzinach – struktura galarety).
Agar agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g / 500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml (1,4%)

 

Dostępność: brak towaru

Cena: 22,50 zł

AGAR AGAR ŻELUJĄCY BIO 30 g - LECKER'S

AGAR AGAR ŻELUJĄCY BIO 30 g - LECKER'S

AGAR AGAR ŻELUJĄCY BIO 30 g - LECKER'S

EKOLOGICZNA ŻELATYNA ROŚLINNA AGAR AGAR

30g

Agar agar wytwarzany jest przez  czerwone algi. W domowej kuchni służy do przyrządzania pysznych deserów, galaretek oraz innych dań. Jest zdrowszy od żelatyny, zawiera dość dużo jodu, wapnia oraz żelaza. Mimo tego, przed podaniem dzieciom potrawy z agarem, dobrze jest poradzić się lekarza albo dietetyka, ponieważ agar- agar może powodować reakcje alergiczne, ze względu na zawartość galaktozy.

Sposób przyrządzania:

Agar zastyga niebawem po ochłodzeniu roztworu do około 30-40C. Jeżeli roztwór nie tężeje oznacza, iż należy dodać więcej agaru. 1 łyżeczka (5g) odpowiada 6 listkom żelatyny i wystarcza na 500g owoców lub 500 ml płynu.

Skład: 

100% agar agar*

*surowiec pochodzenia ekologicznego

Dostępność: brak towaru

Cena: 14,29 zł

AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 3 x 6 g - BIO VEGAN

AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 3 x 6 g - BIO VEGAN

AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 3 x 6 g - BIO VEGAN

SKŁADNIKI
agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Środek żelujący do żywności.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnejwody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejcu.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Cena: 8,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl