Producenci

Bezglutenowe desery to doskonała alternatywa dla tych wszystkich łasuchów, którzy w swojej diecie wykluczyć muszą gluten. Dzięki szerokiej ofercie producentów w tym zakresie, osoby pozostające na tego typu diecie wcale nie muszą rezygnować ze smacznych słodkości. Co więcej, przygotowanie deserów bez glutenu nie musi być wcale skomplikowane - wystarczy sięgnąć na przykład po bezglutenowe budynie. Ich skład opiera się na składnikach typu skrobia kukurydziana lub ziemniaczana, a także dodatkach smakowych - na przykład kakao lub wanilia. Ich przygotowanie nie różni się od tradycyjnych budyniów, są zatem świetnym pomysłem na szybki i zdrowy deser.

Bezglutenowe płatki to zaś doskonały składnik do przygotowania smacznego i bogatego w potrzebne organizmowi wartości odżywcze śniadania. Mogą to być przykładowo płatki jaglane, amarantus lub choćby tradycyjne płatki kukurydziane. Płatki lub musli bez glutenu wzbogacane są smacznymi dodatkami smakowymi typu miód, kakao, orzechy lub owoce. Doskonale smakują w połączeniu z mlekiem lub jogurtem.

Bezglutenowe budynie, galaretki, desery, kaszki, płatki

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl